ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Γέμιση γκανάς:
- 1 συσκευασία παγωτό Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie, μαλακωμένο
- 350g τσιπς σοκολάτας
Γλάσο:
- 80g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2-4 κ.σ. γάλα
- Προαιρετικά: 2 κ.γ. άγλυκο κακάο σε σκόνη για γλάσο σοκολάτας
Σφολιάτα:
- 1 πακέτο της αγαπημένης σας ζύμης σφολιάτας ή αντίστοιχη ποσότητα από την αγαπημένη σας σπιτική συνταγή
Μίγμα αυγού:
- 1 αυγό, χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό
Διακοσμητικά στοιχεία (προαιρετικά):
- Πολύχρωμη τρουφίτσα, σπασμένα ζαχαρωτά, νιφάδες καρύδας, νιφάδες σοκολάτας, κομματάκια ξηρών καρπών... Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!
-
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γέμιση γκανάς. Βάλτε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, αρκετά μεγάλο για να χωράει και τη σοκολάτα και το παγωτό. Βάλτε το παγωτό σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο μέχρι να φτάσει σε ένα σιγανό βρασμό. Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο από το κατσαρολάκι. Μόλις δείτε το παγωτό να βράζει, ρίξτε το καυτό παγωτό πάνω στα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε το για 3-5 λεπτά.
-
Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε τη γκανάς να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, είτε αφήνοντάς τη στον πάγκο για 6-8 ώρες ή βάζοντάς τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
-
Στη συνέχεια, προετοιμάστε τη σφολιάτα. Αν χρησιμοποιείτε αγορασμένη, βγάλτε τη ζύμη της σφολιάτας από την κατάψυξη και ακολουθήστε τις οδηγίες για ξεπάγωμα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200° C. Όταν η σφολιάτα είναι έτοιμη, ξεδιπλώστε τη και απλώστε τη σε μια καθαρή επιφάνεια. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ισιώσετε τη ζύμη και να κάνετε τις άκρες της. Κόψτε το φύλλο σε τρεις λωρίδες κατά μήκος των πτυχώσεων και κόψτε καθεμία από αυτές στη μέση, για να έχετε τελικά 6 ορθογώνια κομμάτια. Επαναλάβετε με το δεύτερο φύλλο ζύμης, ώστε να έχετε 12 ορθογώνια κομμάτια.
-
Απλώστε έξι από τα κομμάτια σε έναν δίσκο ψησίματος που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας γκανάς στο κέντρο κάθε κομματιού. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο μαγειρικής και απλώστε μια στρώση από το μίγμα του αυγού γύρω-γύρω από το άκρο του κάθε κομματιού ζύμης. Καλύψτε κάθε κομμάτι της ζύμης με γκανάς με άλλο ένα κομμάτι ζύμης, κολλώντας τις άκρες με τα δάχτυλά σας πατώντας τις μαλακά. Ολοκληρώστε το κλείσιμο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να πατήσετε τα άκρα. Όταν είναι πια σφραγισμένες, απλώστε στην κορυφή κάθε τάρτας λίγο μίγμα από αυγό και χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι και κάντε μια-δυο τρύπες στο πάνω μέρος κάθε τάρτας. Ψήστε τις τάρτες για 15-17 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και αφράτες. Βγάλτε τις τάρτες από τον φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν για 10 λεπτά προτού τις γλασάρετε (είναι τέλειες και χωρίς το γλάσο, επίσης!).
-
Όσο οι τάρτες ψήνονται, προετοιμάστε το γλάσο. Ανακατέψτε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη (και το κακάο εάν προτιμάτε σοκολατένιο γλάσο) με το λιωμένο βούτυρο και προσθέστε το γάλα 1 κουταλιά σούπας τη φορά μέχρι το γλάσο να είναι μέτρια πηχτό και να απλώνεται.
-
Μόλις οι τάρτες κρυώσουν λίγο, απλώστε ή περιχύστε ένα στρώμα γλάσου σε κάθε τάρτα και, στη συνέχεια, πασπαλίζτε με την αγαπημένη σας γλυκιά γαρνιτούρα.
-
Συνοδέψτε με μια μπάλα της αγαπημένης σας γεύσης Ben & Jerry’s και απολαύστε!